Dacia Duster

Wisselende verkoopcijfers voor Dacia

24-06-2009
Mike
Overig
0

[image=collection,2009,Cover Auto - Motor und Sport,right]automotorsport.jpg[/image]Hier in Nederland moet de sloopregeling z'n hoogtepunt nog bereiken, gezien de nog steeds enigszins tegenvallende verkoopresultaten in de autobranche. Ook Dacia deed het iets minder in de maand mei, met 76 verkochte Logan MCV's en 68 Sandero's. In april waren dit overigens nog 166 MCV's en 106 Sandero's.

Hopelijk komt hier de komende tijd wat verandering in met de extra zomerkorting van Dacia Nederland. Hoe anders is het beeld als we kijken bij onze oosterburen. In Duitsland is de sloopregeling een daverend succes, en ruilen veel Duitsers hun oude barrel in voor een nieuwe. De verkopen stijgen tot recordhoogten, zo meldt www.auto-motor-und-sport.de. Niet alleen is de Dacia Sandero daar op plaats 9 binnengekomen in de top 10 van meest verkochte auto's; Dacia verkocht in mei zelfs meer auto's dan moederonderneming Renault!

De in Duitsland meest verkochte uitvoering van de Sandero is de 1.4 MPI Ambiance. Deze kost zo'n 8.500 euro. Trek je hier nog de slooppremie vanaf, die in Duitsland maar liefst 2.500 euro bedraagt, dan ben je voor slechts 6.000 euro de trotse bezitter van een moderne, comfortabele Dacia Sandero. Misschien dat de Nederlandse regering bij het zien van deze cijers de slooppremie nog gaat verhogen? Met dank aan Harrie Dekker voor de tip!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.