Dacia Duster

Doden door gaten Roemeens wegdek

23-03-2010
Mike
Overig
0

Gaten in het Roemeense wegdekDe laatste maanden heeft het wegennet in Nederland het zwaar te verduren gehad. Je zou verwachten dat we met onze Roemeense tanks er prima doorheen zouden moeten komen, omdat het wegennet in Roemenie immers ook niet 's werelds beste is. Gisteravond verscheen echter onderstaand bericht op nu.nl, wat maar aangeeft dat we het echt zo slecht nog niet hebben hier in Nederland (en al helemaal niet met onze Roemeense prachtauto's!).

In Roemenie is grote consternatie ontstaan doordat binnen twee dagen drie dodelijke slachtoffers zijn gevallen als gevolgen van de dramatisch grote gaten in de wegen. Dat melden de Roemeense zenders PRO TV en TVR. Zondag verongelukten twee motorrijders van dertig jaar doordat ze over de kop vlogen als gevolg van een krater in het asfalt. Maandag maakte een 33-jarige fietser een dodelijke valpartij als gevolg van een 15 centimeter diep gat in de weg. Hij wist zijn 8-jarige zoontje, dat in een stoeltje voorop zat, in een laatste reflex met zijn lichaam te beschermen.

De nabestaanden van de drie slachtoffers willen de staat aansprakelijk stellen. Die laat noodzakelijke reparaties niet uitvoeren door gebrek aan geld of veelvuldige conflicten met de wegenbouwers.

Dooi

De uiterst beroerde staat van veel openbare nationale wegen is al sinds enkele weken vrijwel dagelijks in het nieuws. Automobilisten klagen steen en been over de tientallen gaten in het asfalt, die ieder jaar na het invallen van de dooi ontstaan. Beelden op televisie laten een slalommende stroom auto's zien, die het ene gat vermijden door het andere in te rijden. De Roemenen spreken er schande van dat het land in het jaar 2010 nog steeds de meest achterlijke staat van wegen heeft van heel Europa.

Vorst

De strenge vorst in Roemenie is een aanslag op het doorgaans kwalitatief niet al te beste asfalt, waardoor na de dooi grote gaten ontstaan. De afgelopen weken hebben met name bandenreparatiebedrijven goede zaken gedaan, uitdeukservices langs de wegen schieten als paddenstoelen uit de grond.

Bron: www.nu.nl


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.