Dacia Duster

3e Daciasten Puzzelrit

18-04-2011
Joost
Evenement
0

Bochane Daciasten Puzzeltocht 2011De dag waarop de Daciasten Puzzelrit vanuit de Bochanevestiging in Arnhem wordt verreden is voor mij altijd nog een plezierige dag geweest. Toen de rit in 2009 voor het eerst werd verreden, werd ik samen met mijn vrouw Lucia en mijn zoon Joris uitgeroepen tot winnaar. In 2010, op de dag van de 2e Daciasten Puzzelrit, bestelde ik bij Peter van den Brink, voor mij de Daciaverkoper van Nederland, mijn Dacia Duster, waar ik tot op de dag van vandaag met heel veel plezier in rij.

En ook dit jaar werd zondag 10 april, de dag waarop de 3e Daciasten Puzzelrit werd verreden, weer een heerlijke dag. Na op zaterdag nog goed mijn auto te hebben gewassen, reden Lucia, Joris en ik op zondagochtend vanuit het Brabantse Goirle naar Arnhem om daar als eerste werk het nieuwe spandoek op te hangen van Dacia Club Nederland. Daarna werd onder het genot van een kopje koffie en een lekker stukje cake een praatje gemaakt met de diverse mensen, die op deze zonnige dag de puzzelrit zouden gaan rijden. Wijzelf besloten dit jaar met mij als bestuurslid van Dacia Club Nederland buiten mededinging mee te doen.

Nadat Joris en ik het vertrek van alle deelnemers op foto en video hadden vastgelegd, gingen ook wij op pad. Al meteen aan het begin maakten we een fout door het nemen van een verkeerde afslag. We keerden bij het Gelredome snel om en vervolgden de juiste weg naar Elden, waar we niet slim genoeg bleken te zijn om aan te geven welke huisnummers nu specifiek zicht op de molen hebben. Na het maken van een rekensommetje bij de Total pomp gingen we over de dijk naar Driel, en zagen dat op Uiterwaardpark Meinerswijk Konikpaarden en Gallowayrunderen vrij rondzwerven.

Vervolgens maakten we de fout om bij het monument voor de Britse en Canadese genietroepen niet de afslag te nemen. Daar kwamen we pas enige tijd later achter, dus weer omdraaien en terug. In Driel konden we noteren dat daar in de tweede wereldoorlog ongeveer 20.000 parachutisten zijn gedropt. In Renkum moesten we uit de auto om te kijken in welk jaar huis "Sonnevanck" is gebouwd, dat bleek 1904 te zijn. Iets verderop op de grens van Renkum en Heelsum scoorden we nog punten met Villa Laura. Daarna moesten we een stoffig zandpad op. Auto op zaterdag dus voor niks gewassen! Maar stof en zand past toch eigenlijk wel heel goed bij een Duster, dus toch maar niet geklaagd. Voor velen bleek het heel moeilijk te zijn om te ontdekken wat hier laag over kon vliegen.

Dankzij onze oplettende zoon Joris konden wij deze vraag juist beantwoorden: het ging om een Jack Russell Terrier! Na een stempel bij de stempelpost, bemand door enkele mensen van Bochane, was het omkeren en weer een zandpad in. Uiteindelijk kwamen we weer op de harde weg en moesten toen op weg naar Ede zien te weten te komen in welke stijl "Kasteel Hoekelum" is aangelegd. Richard Tijink, de man achter Daciamodellen.nl en ook een van de deelnemers, trok zijn stoute schoenen aan en ging bij mensen die op het terras voor dit kasteel zaten navraag doen. Zijn bezoek werd echter niet zo op prijs gesteld, er was een besloten feest gaande.

Na enig zoekwerk vonden we uiteindelijk toch een inrit verder een bord waarop de oplossing stond te lezen: "landschapstijl". Eenmaal in Ede konden we op een over de weg hangend spandoek lezen dat deze gemeente o.a. beveiligd is door een DNA-code en enig zoeken leerde ons dat er 17 dagen zaten tussen de bevrijding van Ede en die van Nederland. Op weg naar Wolfheze slaagden we er niet in antwoord te krijgen op de vraag hoe oud de grove dennen zijn, bleek achteraf meer dan 100 jaar te zijn.

Wel konden we noteren dat Wolfheze bevriend is met Renkum en Debno en dat de vraag "Wat moet je hier doorgeven?" beantwoord moest worden met "rechts gaat voor". Na het oversteken van de A50 reden we weer terug naar Arnhem om nog even te noteren dat kasteel Zypendaal huisnummer 44 heeft. Onderweg hadden we verder het juiste aantal van zeven gepasseerde rotondes geteld. Iets minder nauwkeurig bleken we te zijn met het aantal stoplichten dat we gepasseerd hadden. Wij hadden er 35 geteld en dat moesten er 38 zijn. Na ruim 85 km gereden te hebben, terwijl de officiele afstand van de puzzelrit slechts 70 km bedroeg, keerden we 's middags weer terug bij Bochane, waar nog even gewacht moest worden op de laatste deelnemers die binnen moesten komen. Hierna ging Peter tot uitreiking van de prijzen over.

De uitslag

  1. Familie van Gaal: accessoirecheque van 200 euro
  2. Familie Grutter: accessoirecheque van 150 euro
  3. Familie Grob: accessoirecheque van 75 euro
  4. Familie de Vos: accessoirecheque van 50 euro
  5. Familie Plompen: accessoirecheque van 50 euro
  6. Familie Redegeld: accessoirecheque van 50 euro
  7. Familie ter Heerdt: accessoirecheque van 50 euro

We kunnen weer terugzien op een geweldig mooie en gezellige dag. Vanaf deze plaats nog complimenten aan de medewerkers van Bochane, die deze puzzelrit hebben uitgezet. Klik op een van onderstaande foto's voor een vergroting. Met dank aan Joris voor het maken van de foto's!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.