Dacia Duster

Dacia Logan MCV 23 november bij de dealers

15-11-2013
Mike
Dacia Logan
0

[image=collection,2013,Logan_MCV,right]01_Logan_MCV_thumb.jpg[/image]De Dacia Logan MCV staat in de startblokken. De auto met de beste verhouding tussen prijs en ruimte in zijn klasse staat vanaf 23 november bij de Dacia-dealer. Geïnteresseerden kunnen de nieuweling echter al eerder bekijken en rijden. De tweede generatie Logan MCV, ontworpen door Renault en Dacia designdirecteur Laurens van den Acker, maakt 16 november zijn opwachting tijdens de Dacia-fandag op voormalig vliegveld Valkenburg bij Katwijk. Vandaag is de nieuwe Dacia Logan MCV op dezelfde locatie gepresenteerd aan de nationale pers.

De Dacia Logan MCV heeft alles in zich om uit te groeien tot een succesnummer. Het spectaculairst is zijn vanafprijs van 11.990 euro, en dat voor een ruime stationwagon. De grootste binnenruimte in zijn segment wordt bovendien gecomplementeerd door moderne, zuinige motoren waardoor zakelijke rijders ook in 2014 nog profiteren van een bijtelling van slechts 20% (dit geldt zowel voor de benzine- als de dieselmotor).

Dacia heeft voor de Logan MCV een benzine- en een dieselmotor beschikbaar, beide met een vermogen van 90 pk (66,1 kW). De TCe 90 (benzinemotor) heeft een CO2-uitstoot van 116 g/km, de dCi 90 (dieselmotor) stoot zelfs maar 99 g/km uit. De verbruikscijfers zijn ook al zo gunstig. De Logan MCV dCi 90 vraagt gemiddeld per 100 kilometer slechts om 3,8 liter diesel. De TCe 90 is met slechts 5,0 l/100 km voor benzinemotoren eveneens enorm zuinig. Ook particuliere bezitters besparen dus met de Dacia Logan MCV.

[b]Ruimte en nog eens ruimte.

[image=collection,2013,Logan_MCV,right]05_Logan_MCV_thumb.jpg[/image]Even wat cijfers om bovenstaande uitspraken te staven. De bagageruimte van de Logan MCV heeft een inhoud van 573 liter. Daarmee overstijgt hij zelfs de ruimte in veel auto's uit hogere segmenten. Met de in praktische, ongelijke delen neerklapbare achterbank neergeklapt, groeit de inhoud van de bagageruimte zelfs naar een enorme 1.518 liter. Het is mogelijk om met de Logan MCV objecten tot een lengte van maar liefst 2,7 meter te vervoeren. Handig zijn verder de vele opbergmogelijkheden in het interieur. Inzittenden hebben de beschikking over in totaal 16 liter aan bergruimte, verdeeld over een complete reeks opbergvakken in de portieren, het dashboard en onder het harde gedeelte van de afdekhoes in de bagageruimte.

De koper van de nieuwe Dacia Logan MCV heeft de keus uit drie uitvoeringen: Ambiance, Laureate en Prestige. De Ambiance is standaard onder meer voorzien van ABS, ESC met Hill Start Assist (alleen op de TCe), dagrijverlichting en centrale portiervergrendeling. Hieraan voegt de Laureate een radio met MP3- en Bluetooth-functionaliteit, USB-ingang en bediening op het stuurwiel en een boordcomputer toe. Daarnaast zijn in het interieur van de Laureate diverse smaakvolle, chroomkleurige accenten aangebracht. De Logan MCV Prestige is het topmodel.

Voor een meerprijs van 1.300 euro ten opzichte van de Laureate is deze uitvoering voorzien van zaken als een MEDIA NAV multimedia- en navigatiesysteem, airconditioning, cruisecontrol en parkeersensoren achter. Optioneel is ook nog zwarte lederen bekleding leverbaar.

De nieuwe Dacia Logan MCV TCe 90 is leverbaar vanaf 11.990 euro, de dCi 90 Laureate (de Ambiance-uitvoering is er niet voor de dieselversie) kost 15.290 euro. Het nieuwe ruimtewonder is nu al te bestellen.

[image=collection,2013,Logan_MCV,full]01_Logan_MCV.jpg[/image]

[image=collection,2013,Logan_MCV,full]04_Logan_MCV.jpg[/image]


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.